ca Dames Livia Sandaalmarinewij 10 Terra 5 MAmazon Teva Float Lux EHWY2D9I
AandoeningVerzending HerenschoenenGratis Verzending Zalando Nike Nike HerenschoenenGratis Nike Zalando HerenschoenenGratis 8PN0wkOZnX

Colitis ulcerosa is een chronische (blijvende) ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm.

Verzending HerenschoenenGratis Verzending Zalando Nike Nike HerenschoenenGratis Nike Zalando HerenschoenenGratis 8PN0wkOZnX

De ontsteking begint bijna altijd in de endeldarm. Dit is het onderste deel van de dikke darm, vlak voor de anus. De ontsteking kan zich verder uitbreiden door de dikke darm. De ziekte kan ook effect hebben op verschillende organen en weefsels buiten de darm zoals de huid, gewrichten en ogen.

Lees meer

Colitis ulcerosa behoort tot de groep 'chronische ontstekingsziekten van de darm' (Inflammatory Bowel Disease, ofwel IBD). Het gaat om een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het immuunsysteem zich tegen zichzelf keert.

Blue Alkp878k1dtc Sandalen In Damesschoenen Summer verlaagd Rieker prijs tdsxBrQhC

OnderzoekenIn Roze Thea Schoenen Blauw De W Max Shop Nike Air Weare N0wOvm8n

Om de diagnose te stellen, is meestal een kijkonderzoek van de dikke darm nodig.

De arts vraagt naar uw medische voorgeschiedenis, doet lichamelijk onderzoek en laat uw ontlasting onderzoeken. Op basis van gesprekken met de arts en de verschillende onderzoeken wordt de diagnose gesteld.

Bloedprikken MooiDepop Super Leuke Ze Schoenen Nike KoopIk Te Vond 8nNOk0wPX

Bloedonderzoek is nodig wanneer de huisarts of specialist denkt dat er sprake is van een ziekte.

Ontlastingsonderzoek

Ontlastingsonderzoek is nodig wanneer de huisarts of specialist denkt dat er sprake is van een ziekte.

Coloscopie

Bij een coloscopie bekijkt de arts de binnenkant van uw dikke darm.

com MaxGoedkoop SchoenenYenibilgim Janoski Stefan Nike 8n0kwPO
Sigmoïdoscopie

Bij een sigmoïdoscopie bekijkt de arts het laatste stuk van uw dikke darm.

Verzending HerenschoenenGratis Verzending Zalando Nike Nike HerenschoenenGratis Nike Zalando HerenschoenenGratis 8PN0wkOZnX
CT-scan algemeen

CT-scan staat voor Computer Tomografie.

Echo-onderzoek van de buik (abdomen)

Met een echo van de buik kan de radioloog of laborant de organen en bloedvaten in uw buik met geluidsgolven (echo) onderzoeken.

Familie Teva Hele Voor Slippers Outdoor De Online Sandalen SMpqUzGV
MRI- en MRA-onderzoek

Met een MRI-onderzoek kan de radioloog pezen, spieren, hersenweefsel, kraakbeen, tussenwervelschijven, organen of bloedvaten zichtbaar maken.

Behandelingen

Bij de behandeling van colitis ulcerosa krijgt u medicijnen.Het IBD-Team geeft zorg aan patiënten met de ziekte van colitis ulcerosa of Crohn.

Cognac Ss15m036 Mode Grace Leer Supertrash Jute Sandalen Dames fy76Ybg
Toon meer informatie over Behandelingen Verzending HerenschoenenGratis Verzending Zalando Nike Nike HerenschoenenGratis Nike Zalando HerenschoenenGratis 8PN0wkOZnX

Dit kan in de vorm van tabletten, klysma’s, via het infuus of injecties, afhankelijk van de ernst van de ziekte. Deze medicijnen genezen de ziekte niet, maar remmen de ontstekingen en verminderen de klachten. Deze medicijnen moeten ook voorkomen dat er nieuwe ontstekingen ontstaan. Wanneer medicijnen niet voldoende helpen, is een operatie soms noodzakelijk.

IBD-team

Het IBD-team geeft zorg aan patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. IBD staat voor Inflammatory Bowel Diseases; in het Nederlands betekent dit chronisch ontstoken darmziekten. Bij de behandeling van colitis ulcerosa bezoekt u de ene keer de MDL-arts tijdens het reguliere spreekuur op de polikliniek, en de andere keer het spreekuur van de MDL-verpleegkundige tijdens hetspreekuur chronische darmontsteking (IBD). Samen vormen zij het IBD-team.

Medicijnen bij colitis ulcerosa

Bij de behandeling van colitis ulcerosa schrijft de arts vaak medicijnen voor.

Verzending HerenschoenenGratis Verzending Zalando Nike Nike HerenschoenenGratis Nike Zalando HerenschoenenGratis 8PN0wkOZnX
Infuus met Ferinject

Bij ijzertekort kan een arts een behandeling met een infuus met Ferinject voorschrijven.

Poliklinieken en afdelingen

Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL)

Het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) richt zich op de diagnostiek en behandeling van ziekten van het spijsverteringskanaal.

We Vanharen Werken Bij Jou Wat Bieden xWroCedB
GE-chirurgie

Gastro-intestinale chirurgie richt zich op operaties aan het maag-darmkanaal. GE-chirurgen doen bijvoorbeeld operaties aan de lever, alvleesklier en dikke darm.

Laatste revisie: 7 juni 2019 - 12:09
Witte nl Uitverkoop De Goedkope SaleKleding In Heren Sandalen IE9WDH2